Mogelijkheid om een uurtje te luisteren naar de klanken van klankschalen, gongs, belletjes, rainstick en handpan. Op kleine schaal met 4 deelnemers. Je eigen klankreis maken, mediteren, moment van rust, ruimte, herstel, snoezelen.

Zaterdag 27 november, 19:00-20:15
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Kies zelf je plekje; matten aanwezig, voor wie niet kan of wil zitten is er een stoel
Welkom vanaf 18:30

Reserveren klankschalen zaterdag 27 november 2021

Geluid dat raakt

Geluidsfrequenties hebben een directe invloed op materie. De geluidstrillingen waar wij ons aan blootstellen hebben een diepgaande impact die zowel positief als negatief kan zijn voor onze gezondheid en welbevinden.  Het klankspectrum van de zingende schalen is uitzonderlijk rijk en heeft een breed scala aan frequenties.

De geluidstrilling die zowel via de oren contact maakt en ook door het vocht  in ons lichaam – ons lichaam bestaat voor +/- 70% uit vocht- vertraagt de hersenactiviteit, ondersteunt synchronisatie van de hersenhelften en bevordert de overgang van de actieve Beta-staat naar de Alpha-staat (wakker en ontspannen) en zelfs de Theta-staat  (diepe meditatie, slaap).

Geluid beïnvloedt ons ook psychologisch omdat geluid bij gevaar ons eerste waarschuwingssysteem is. Geluid raakt de emoties en emotie beïnvloedt rechtstreeks talloze functies waaronder bloeddruk, doorbloeding van de hersenen, spierspanning, hormoonregulatie en genexpressie (epigenetica). 

Misschien wel het belangrijkste

Maar misschien wel het belangrijkste in deze materie is: het verschil tussen herrie en muziek is wat de muzikant en de luisteraar doen met de klanken.