WIJK AAN ZEE – Mogelijkheid om in de sfeervolle ruimte van het kerkje te luisteren naar de klanken van gongs, chimes (soort belletjes), handpan, rainstick en vele soorten klankschalen: ‘een zee van rust in een zee van ruimte’.

Zaterdag 31 juli, MIDDAGCONCERT 14:00- 15:15
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Er wordt geen entree geheven vrije bijdrage welkom
Kies zelf je plekje; matten, sofa’s, stoelen aanwezig, eigen mat meenemen is ook goed
Inloop vanaf 13:30

Reserveren klankschalen zaterdag 31 juli 14:00

Klankmeditatie en relaxatie-respons

Klankmeditatie is goed voor je humeur en het kan pijnklachten verminderen.  Luisteren naar klankschalen / gong /  bel)wordt in onderzoek beoordeeld als een effectieve, van technologie-onafhankelijke, financieel voordelige interventie bij het behandelen van stress, somberheid en depressie. De meeste deelnemers ervaren een verhoging van het geestelijk welzijn en welbevinden en pijnklachten kunnen verminderen.

Reductie van pijn, afname van stress

Nu blijken veel mensen te denken dat meditatie ingewikkeld is en dat je er eindeloos voor moet oefenen, maar uit de proefneming blijkt dat juist mensen die niet geoefend zijn in mediteren de grootste reductie van pijnklachten ervaren en de grootste  afname van stress bij het luisteren naar klankschalen en gong.

Het blijkt dat gewoon even gaan liggen en luisteren naar klankschalen, gong en bel de zogenaamde relaxatie respons kan activeren. Die weldadige stand van lichaam en geest die diepe rust, herstel, groei, homeostase (evenwicht) mogelijk maakt.