WIJK AAN ZEE -Online Yin & klankschalensessie met Nanon en JP van uit het Badgastenkerkje. Yin Yoga is een manier om soepeler te worden en ruimte te scheppen in je lijf (bindweefsel en gewrichten), in je denken en in je hart. Om deel te kunnen nemen is het niet nodig om geoefend te zijn of ervaring met yoga te hebben. Wat je moet kunnen is op een mat liggen en kunnen horen.

De activiteiten in het kerkje zijn vrij toegankelijk en ook deze yoga sessie. Een vrije bijdrage om de onkosten te beperken is welkom en waarvoor onze hartelijke dank.

“Own your own mind”

We ondernemen tegenwoordig in ons dagelijkse leven veel intensieve activiteiten. Ga maar eens na wat je allemaal doet op een dag.

“Own your own mind” Veel mensen rennen van hot naar her met de aandacht voortdurend naar buiten gericht. Ook de tijd die je aan (of in) je telefoon, aan films of games besteedt of wanneer je je moraliteit loslaat en in handen legt van externe autoriteit ga je met je aandacht naar buiten.

Tijd om even “stil” te staan en rustig te luisteren naar de wijsheid van het lichaam is er vaak niet bij. In de Yoga noemen we dit soort activiteiten ook wel “Yang”. Tot deze categorie behoren ook Yogastijlen die gericht zijn op het fysiek sterk maken van het lichaam. Yang energie is mannelijk, zichtbaar, licht, beweeglijk, opwaarts en oppervlakkig.

Ze gaan altijd samen: Yin en Yang energie

Ruimte in je lichaam ruimte in je hart

Met Yin Yoga ontspannen we juist en zijn we even “stil”. Yin Yoga is een manier om soepeler te worden. Yin energie is vrouwelijk, verborgen, donker, ontvankelijk, neerwaarts en diepgaand.

Yin en Yang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze gaan altijd samen. We hebben ze allebei en we hebben ze allebei nodig.

Bij Yin Yoga neem je rustig verschillende houdingen aan. Een houding wordt één tot enkele minuten aangehouden. Op een milde manier rek je zo je spieren en creëer je ruimte in bindweefsel en gewrichten. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel.

Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur. Door het wat langer stretchen van de spieren door middel van Yin Yoga, worden de bindweefsels bereikt en kunnen spanningen en stress loskomen. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart.