Via je telefoon Yin Yoga sessie met klankschalen bijwonen vanaf je eigen plek op jouw eigen moment? Welkom!
Het gaat zo:


>> Vul hier je emailadres in en’ online Yin & klankschalen
Check of je mailadres correct gespeld is.

>> Klik op verstuur. Op dezelfde dag krijg je via je mail een link naar de video yoga sessie.

Met JP van der Meij en Nanon Lahnstein
, er wordt geen entree geheven, een vrijwillige bijdrage is hartelijk welkom ter beperking van de kosten. Doneren:

Of:

NL36 RABO 0388002123

t.n.v. J.P.J. van der Meij

Hartelijk dank voor je deelname/ bijdrage en graag tot ziens in het Badgastenkerkje!

Meeste dagelijkse activiteiten zijn ‘Yang’

Yin Yoga is een manier om soepeler te worden en ruimte te scheppen in je lijf (bindweefsel en gewrichten), in je denken en in je hart.

Om deel te kunnen nemen is het niet nodig om geoefend te zijn of ervaring met yoga te hebben. Wat je moet kunnen is op een mat liggen.

We ondernemen tegenwoordig in ons dagelijkse leven veel intensieve activiteiten. Ga maar eens na wat je allemaal doet op een dag.

“Own your own mind”

Veel mensen rennen van hot naar her met de aandacht voortdurend naar buiten gericht. Ook de tijd die je aan (of in) je telefoon, aan films of games besteedt en wanneer je jouw moraliteit volledig uitbesteed, in handen legt van externe autoriteiten, ga je met je aandacht naar buiten. Tijd om even “stil” te staan en rustig te luisteren naar de wijsheid van het lichaam is er vaak niet bij.

In de Yoga noemen we dit soort activiteiten ook wel “Yang”. Tot deze categorie behoren ook Yogastijlen die gericht zijn op het fysiek sterk maken van het lichaam. Yang energie is mannelijk, zichtbaar, licht, beweeglijk, opwaarts en oppervlakkig.

Onlosmakelijk met elkaar verbonden
Yin en Yang energie

Yin

Met Yin Yoga ontspannen we juist en zijn we even “stil”. Yin Yoga is een manier om soepeler te worden. Yin energie is vrouwelijk, verborgen, donker, ontvankelijk, neerwaarts en diepgaand.

Yin en Yang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze gaan altijd samen. We hebben ze allebei en we hebben ze allebei nodig.

Bij Yin Yoga neem je rustig verschillende houdingen aan. Een houding wordt één tot enkele minuten aangehouden. Op een milde manier rek je zo je spieren en creëer je ruimte in  bindweefsel en gewrichten. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.

Door het wat langer stretchen van de spieren door middel van Yin Yoga, worden de bindweefsels bereikt en kunnen spanningen en stress loskomen. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart.