WIJK AAN ZEE – Op zondag 27 september om 13:00 uur zal avonturierster Marijke van Langen naar aanleiding van het verschijnen van haar derde boek: ‘Groenland op blote voeten’ een lezing verzorgen in het badgastenkerkje te Wijk aan Zee. Aansluitend aan de lezing kunt u met Marijke mee op een korte tocht in het duingebied achter het kerkje waar we de kans krijgen om met andere ogen en oren kennis te maken met de natuur vlak bij huis.

Inloop vanaf 12:30, er wordt geen entree geheven, vrije bijdrage voor de instandhouding wordt gewaardeerd, reserveren:

Reserveren lezing & wandeling ‘Groenland op blote voeten’ 27 sept

Marijke van Langen
Marijke van Langen (1977) is avonturier, biologe, werkzaam bij een natuurbeheerorganisatie en wilderniscoach bij Leadership by Nature en Wildernisschool “de Kleine Wilg”. Als geen ander kent zij de kracht van de natuur en haar helende werking. Het is haar grootste passie mensen met natuur te verbinden en via die weg met hun innerlijke natuur.

Gewoon gaan

Een ontmoeting met een sjamaan uit Groenland deed Marijke naar dit onbekende, met ijs bedekte eiland afreizen. Graag neemt zij u mee tijdens deze lezing met beeld en filmmateriaal naar het prachtige, ongerepte en wilde Groenland. Ze wilde kennis maken met het land en haar bewoners, maar raakte onverwachts teruggeworpen op zichzelf in de immense vlakten van het poolgebied.

Wat volgde is een prachtig reisverhaal over een bijzonder land, over ongerepte wildernis, de verbinding tussen natuur en mens, over klimaatverandering, over sjamanen en een krachtig volk met een bijzondere mentaliteit, dat zich al eeuwen staande houdt het poolgebied.

Eerder schreef Marijke de boeken: “Gewoon Gaan, te voet naar Rusland” (2010) en “Terug naar de Altaj” (2016).

‘Als je echt houdt van de natuur dan vindt je schoonheid overal.’ Vincent van Gogh