WIJK AAN ZEE – Op DINSdag 27 oktober om 19:00 uur is er kleinschalig klankschalenspel in het Badgastenkerkje. We leven in een tijd waarin druk, dringendheid en drama makkelijk chronisch worden. Wist je dat stress en overprikkeling enorm verslavend kunnen zijn? Met 20 minuten diepe ontspanning per dag kun je negatieve effecten van stress goeddeels voorkomen In stilte luisteren naar klankschalen is een eenvoudig en prettige manier om diep ontspannen te zijn. Zoals professor Pierre het zegt: “heel simpel: gewoon even doen.

Reserveren klankschalenconcert 27 okt

Inloop vanaf 18:30. Het concert duurt ongeveer een uur. Er wordt geen entree geheven, vrije bijdrage na afloop is welkom. Er zijn matten aanwezig, ruime opstelling, je mag ook je eigen mat meenemen. Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel, een bankstel of een klassieke rieten strandstoel.

Diepe meditatieve ontspanning weldaad voor gezondheid 

Als er één gebied is waar vooroordelen welig tieren, dan is het wel bij meditatie. Maar wat doet meditatie nu eigenlijk?

Meditatie start in de hersenen een grote activiteit die via neuronale netwerken en productie van een scala aan hormonen een direct effect hebben op de biochemie van zeer veel processen in ons lichaam.

Niemand is verbaasd als je schrikt en dan als reactie adrenaline uitstoot, of dat stress je hele leven kan beïnvloeden.  Maar Oh wee! dat het omgekeerde, zoals innerlijke rust al is het maar voor een kort moment, ook veel consequenties heeft en ons functioneren direct kan bepalen, dan zou dit plotseling zo verbazingwekkend moeten zijn.  De professor zegt: Gooi die vooroordelen nu eindelijk eens weg!

Meditatie als Anti-Stress respons

Meditatie heeft een direct effect op de biochemie van zeer veel processen in ons lichaam. Veel van deze reacties zijn het omgekeerde van wat er gebeurt tijds een stress respons. Chronische stress staat aan de basis van een groot scala aan ziekten en mediteren kan veel van deze ziekmakende effecten tegen gaan.

Een aantal stress gerelateerde ziekten zijn in het plaatje boven deze pagina weergegeven en regelmatig, maar liefst dagelijks mediteren heeft een verbluffende goede invloed op het verloop van dergelijke ziekten.

MEDIsch – MEDItatie