WIJK AAN ZEE – Op VRIJdag 25 september om 19:00 uur is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. In stilte luisteren naar de heerlijk ontspannen klanken van Tibetaanse klankschalen, handpan, tempelbel, chimes en gong is voor deelnemers een speciaal moment. Reserveer je plekje:

Reserveren klankschalenconcert 25 sept

Inloop vanaf 18:30. Het concert duurt ongeveer een uur. Er wordt geen entree geheven, vrije bijdrage na afloop is hartelijk welkom. Er zijn matten en kussens aanwezig. Je mag ook je eigen mat meenemen. Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel, een bankstel of een klassieke rieten strandstoel.

In stilte luisteren naar klankschalen is even stoppen met doen, wat iets totaal anders is dan niets doen. Zodra je moeite gaat doen om niets te doen ben je aan het inspannen en dat heeft niets te maken met mediteren. Dit maakt -paradoxaal genoeg- een klankschaalconcert heel geschikt voor iemand die er totaal geen tijd voor heeft, iemand die gelooft altijd efficiënt en doelmatig bezig te moeten zijn, iemand die altijd wel iets beters te doen heeft.

In onze huidige Westerse leefstijl kan het makkelijk zo zijn dat je beter zorgt voor je auto, je kat en je telefoon dan voor je lichaamgeest. Hoeveel mensen die het heerlijk vinden achter het stuur te zitten van een glimmende auto, voelen zich net zo prettig in hun eigen lijf?