WIJK AAN ZEE – Op WOENSdag 2 september om 19:00 uur is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. In stilte luisteren naar de heerlijk ontspannende klanken van Tibetaanse klankschalen, handpan, tempelbel, chimes en gong is voor deelnemers een speciaal moment. Reserveer je plekje:

Reserveren klankschalenconcert 2 sept

Inloop vanaf 18:30. Het concert duurt ongeveer een uur. Er wordt geen entree geheven, vrije bijdrage na afloop is hartelijk welkom. Er zijn matten en kussens aanwezig. Je mag ook je eigen mat meenemen. Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel, een bankstel of een klassieke rieten strandstoel.

Verschillende fases die je tijdens een klankmeditatie kunt doorlopen zijn:

Stoppen

(met druk zijn/ je best doen / commentaar te leveren) En wanneer je merkt dat je je nog steeds zoals gewoonlijk van de ene gedachte naar de volgende mee laat nemen herken dan die macht der gewoonte vriendelijk op laat het voor wat het is en richt je je op je ademhaling.

Kalmeren

Als je een stroom van gedachten waarneemt, er niet over oordeelt en die stroom met mildheid beziet komt er na een aantal minuten een andere energie aan het licht. De onrust neemt af. Je proeft iets van kalmte, als een fris glas water op een hete dag.

Rusten

Zodra je enige kalmte voelt kun je jezelf uitnodigen hierin te rusten. Voel je als een blad dat langzaam naar de grond dwarrelt of stel je geest voor als troebel water, dat steeds helderder wordt nu je gedachten als modderdeeltjes langzaam naar de bodem zinken. Zo kun je ook omgaan met emoties die op kunnen komen: voel je een emotie, ga niet mee in het verklaren, het beoordelen, het stimuleren of onderdrukken van de emotie. Het denken over mogelijke oorzaken, strategieën en oplossingen naar aanleiding van een emotie kan zich eindeloos voortzetten zonder je vrede en harmonie te brengen. Bovendien zal je zo niet veel nieuws ontdekken. Voel in plaats daarvan de energie van je emotie in je lijf. Ergens is er een speciale plek die resoneert met die specifieke emotie. Laat je aandacht op deze lichamelijke gewaarwording rusten en wees nieuwsgierig. Wees open. Neem zonder vooroordelen waar. Wees getuige.

Helen

Helen gebeurt wanneer al je indrukken tot rust kunnen komen. Het is een proces dat we niet kunnen afdwingen of sturen. Wel kunnen we voorwaarden scheppen om heling mogelijk te maken. En wat heelt er? Ons innerlijk van hot naar her geren. Onze gestresste geest.

Zink naar je zijn
Adem
Wees aanwezig voor jezelf
Kom thuis
Laat alle zoeken los
Laat alle doen los
Rust