WIJK AAN ZEE – Op ZONdag 13 september om 12:00 uur is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. In stilte luisteren naar de heerlijk ontspannen klanken van Tibetaanse klankschalen, handpan, tempelbel, chimes en gong is voor deelnemers een speciaal moment. Fijn dat u er bent!

Reserveren klankschalenconcert 13 sept

Inloop vanaf 11:30. Het concert duurt ongeveer een uur. Er wordt geen entree geheven, vrije bijdrage na afloop is hartelijk welkom. Er zijn matten en kussens aanwezig. Je mag ook je eigen mat meenemen. Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel, een bankstel of een klassieke rieten strandstoel.

Iedereen weet dat en niemand gebruikt die kennis

Lao Tze wijs met water

Niets in de wereld is zo zacht, zo zwak als water. Niets anders kan het harde, het sterke uitslijten en gewoon onveranderd blijven; fris. Het zachte overwint het harde, Zwak overwint sterk. Iedereen weet dat en niemand gebruikt die kennis.

Dus de wijzen zeggen: door de gebruikelijke inbreuk en ontwijding te (ver)dragen word je een offeraar aan het altaar van de aarde. Door de gebruikelijke kwaden te dragen word je heerser van de wereld.

De juiste woorden klinken verkeerd.

Lao Tzu, China, =/- 500 jaar voor onze jaartelling

Wat geeft jou hoop voor de toekomst?

‘Wat mij hoop geeft voor de toekomst is: de ouderdom, de onmetelijkheid, en de ongekende complexiteit van de aarde en al haar bewoners. Hoe hard wij ook proberen haar te reduceren tot onze maat, we zullen falen, en in ons falen ligt onze hoop.’ Ursula K. Le Guin 2008.