WIJK AAN ZEE – Op MAANdag 2 november om 19:00 uur is er een kleinschalig klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. Voor deelnemers is het een speciaal moment eventjes ‘de stilte in gaan.’ Met handpan, gong, chimes, rainstick en kleine en grote Tibetaanse klankschalen.

Reserveren klankschalen 2 november

Inloop vanaf 18:30, duur: ongeveer een uur, er wordt geen entree geheven, vrije bijdrage na afloop is welkom, beperkt aantal deelnemers, de matten zijn ruim opgesteld, je mag ook je eigen mat gebruiken, voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel.

Wat er tijdens het luisteren naar klankschalen heel makkelijk op kan komen is een meditatieve ruime vrije aandacht of zoals Freud het noemde : een algemene aandachtigheid, die zich niet vernauwt tot een bepaald onderwerp van aandacht. Op deze manier kun je de stilte toestaan om tot je te komen. In de zen traditie noemt met het boedhha natuur of zuivere geest. In de meest neutrale benaming kun je zeggen: licht.

Namasté (ik groet het licht in u)