WIJKAAN ZEE – Op zondag 26 juli om 12:00 speelt Sido Martens in het Badgastenkerkje. Natuurlijk zal er bij de muziek ook aandacht zijn voor zijn pas verschenen boek De Weemoeder.

Inloop vanaf 11:30. Er wordt geen entree geheven. Vrije bijdrage voor de instandhouding is welkom.

Reserveren Sido Martens 26 juli

Als langharige tiener viel Sido Martens op in Friesland als gitarist in een duo met Piet Kok en in de folkgroepen Hello en Farmers Union.

In 1974 ging hij spelen bij de Nederlandstalige folkrockgroep Fungus. Hij is te horen op het eerste en  tweede album van deze groep. Met Fungus scoorde hij diverse hits en de groep speelde op het Pinkpop festival. Een paar jaar later in 1976 gaf  Sido Martens ook een solo optreden op Pinkpop.

Het nieuwe boek van Sido Martens
De Weemoeder

Martens maakte solo-albums, en was ook als gastmuzikant actief. Na eerst enkele jaren medewerker te zijn geweest van de tijdschriften Road Running News van de RRA (Road Running Assocatie) waarvan hij bestuurslid was, en Runners – maandblad voor de loopsport, is hij sinds 1995 redacteur van de voortzetting daarvan, het hardloopmagazine Runner’s World. 

Boek ‘de Weemoeder’ kopen

Sido Martens, rechter foto: R. Boxem