WIJK AAN ZEE –De expositie ‘Kloes in Klodders’ met portretten van zanger Jacques Kloes is deze week uitgebreid met een piëzografie van tekenaar/ontwerper Eric Coolen. De tekening toont de zanger met wijd uitgestrekte armen voor zijn geliefde woonplaats Wijk aan Zee. Kloes -schilderijen van diverse kunstenaars sieren de komende maanden wanden in het kerkje. De creatieve uitingen gaan samen met het verschijnen van de tweede druk van het boek Loeking voor Kloes 

Wil je een exemplaar van het boek stuur dan een berichtje met je naam en adres naar kloescd@gmail.com Prijs = 19.75 euro.Voor inwoners van Wijk aan Zee is de prijs 15 euro vanwege de afwezige verzendkosten.

Piëzografie en ansichtkaart

Eric Coolen heeft Jacques Kloes afgebeeld in de klare lijn stijl die hij zo mooi beheerst. Bron voor de tekening is een foto van Hans van der Mast waarop Jacques met uitgespreide armen op het Wijk aan Zeese strand staat. Eric heeft ook wel iets met deze (lichaams) houding. Wanneer hij zichzelf tekent is het vaak juist in deze pose die een gevoel van vrijheid, openheid en verwondering lijkt uit te drukken.

In het kerkje zijn naast de piëzo-print ook Kloes-ansichtkaarten van Coolen te zien en voor een euro’tje per stuk te koop. In een dag-versie en – heel toepasselijk voor kroeg liefhebber Kloes- ook als nachtelijk tafereel.

Beperkte genummerde oplage

Piëzografie is een geavanceerde  manier van drukken waarbij piepkleine druppeltjes kleurechte inkt op  speciaal papier worden gespoten. Door meerdere tussentinten te gebruiken wordt een zeer getrouwe weergave van het origineel bereikt.

De piëzografiën van Eric Coolen zijn in beperkte oplage  genummerd en  gepreegd. Het formaat is A2 (= gelijk aan 4 A4-tjes)  Inclusief een nette lijst is de prijs 85 euro per stuk.