WIJK AAN ZEE – Op zondag 21 juni om 12:00 uur is er een klein-‘schalig’ klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. In stilte luisteren naar de heerlijk ontspannende klanken van de Tibetaanse klankschalen. Reserveren is nodig.

Reserveren klankschalenconcert 21 juni

Inloop vanaf 11:30. Het concert duurt ongeveer een uur. Er wordt geen entree geheven vrijwillige donatie na het concert is welkom voor de instandhouding. Er zijn matten en kussens aanwezig. Je mag ook je eigen mat meenemen. Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel, een bankstel of een klassieke rieten strandstoel.

“Een geïnterpreteerde wereld is geen thuis”

Bij yoga, mediteren of bij het in stilte luisteren naar klankschalen kunnen wij aankomen in het ‘nu’. Dit wordt ook wel ‘de directe beleving’ genoemd. De inzichten hieromtrent komen voornamelijk tot ons vanuit het Oosten. Toch zijn er ook in het Westen mensen geweest die lang voordat dat er boeken, lessen of filmpjes over Zen bestonden hier ervaringen en inzichten mee hadden.
“We kunnen niet leven in een wereld die niet van onszelf is. In een wereld die voor ons wordt geïnterpreteerd door anderen. Een geïnterpreteerde wereld is geen thuis. Deel van de uitdaging is..


om zelf weer te gaan luisteren, onze eigen stem te gaan gebruiken, ons eigen licht te gaan zien.” Hildegard von Bingen (1098-1179)

Namasté, ik groet het licht in u.

Wijk aan Zeeërs zingen Hildegard von Bingen:

Scivias Jan-Paul, uitvoering met melodica O Dulcis Divinitas, zang Anneke Heilige Eucharius , Ab, zang en gitaar, Mariëtte, zang, Saskia, zang en djembé, Willem van Sjanneke, euphonium, Jan-Paul klankschaal, melodica, Bewerkt tot popliedje met Nederlandse tekst over Hildegard van Ab Di Spiritu Sancto, zang Mariëtte Enixa Est Puerpera, zang Annemarieke en Merei O Virtus Sapientiae, Saskia zang, Sjanneke cello