WIJK AAN ZEE – Op zondag 16 augustus om 12:00 is er Hatha Yoga met Yvon Broersen in het Badgastenkerkje.

Inloop vanaf 11:30. de sessie duurt ongeveer een uur. Er wordt geen entree geheven Je bijdrage is welkom voor de instandhouding. (De instand-houding is geen yoga positie. Of wel. ;-)

Reserveren Hatha Yoga met Yvon 16 aug

Mijn naam is Yvon en ik stel me graag voor:

Ben 54 jaar en woon in Beverwijk met mijn dochter van 20 en mijn zoon van 14. Vanaf mijn 19e heb ik ruim 15 jaar met heel veel plezier op verschillende afdelingen in Heliomare gewerkt. Na de geboorte van mijn dochter ben ik wat minder gaan werken in de zorg en heb dit afgewisseld met werk in de horeca.

Op dit moment begeleid ik al meerdere jaren iemand in Wijk aan Zee die extra persoonlijke begeleiding nodig heeft. Ik geef Yogales bij Yoga Castricum. In juni van dit jaar heb ik in Utrecht mijn tweejarige Yoga Docenten Opleiding succesvol afgerond. 

Hatha Yoga

Ha betekend Zon, tha betekent Maan.  Deze verwijzen naar het evenwicht (balans) tussen tegengestelden. Yoga betekent krachten bundelen, verbinding vinden met je adem (pranayama) en je houding (asana) zodat ze uit één stuk gaan bestaan. Op zoek naar eenheid in lichaam en geest.
Hatha Yoga is de basis van alle vormen yoga. 

“Als je het inzicht hebt dat alles precies is zoals het moet zijn ervaar je innerlijke rust”

Kleine rustige bewegingen

Mijn Hatha-yogales begint altijd met een arriveer-moment. Voelen van je lichaam en observatie van je adem. Het is een fijne manier om in het hier en nu te komen.

Daarna beginnen met kleine rustige bewegingen en dit langzaam opbouwen. Voelen en ademen staan centraal. Voelen hoe je van de ene naar de andere houding komt, proberen samen met je adem in de beweging te komen. Voel waar er in jouw lichaam actie ontstaat. Waar kan jouw lichaam op een uitademing nog wat meer ontspanning toelaten zodat je verdieping in de houding kunt vinden en naar binnen kunt gaan naar je centrum diep van binnen (hara punt).

Er is in de Yoga geen goed of fout, ieders houding is anders, omdat iedereen gewoonweg anders is! Het gaat niet om het plaatje of om wat diegene naast jou op de mat doet. Waar het in mijn les om gaat is de weg naar de houding toe.

Zachtheid, geduld en zelfonderzoek

Aan het einde van de les is er een savasana (ontspanning) In het begin of aan het eind van de les maak ik meestal ruimte voor een ademhalingsoefening (pranayama). Vanuit mijn visie doe je Yoga vanuit liefde voor jezelf, zachtheid, Geduld en zelfonderzoek.