WIJK AAN ZEE – Op zondag 19 juli om 12 uur is er een voorstelling met verhalen en muziek van De Tekstboekanier in het Badgastenkerkje. ‘Meester’ Jeroen Stam jarenlang de hoofdonderwijzer van Wijk aan Zee vertelt en zingt over het boerenleven, oude ambachten en over zeelieden. Amor Doce is de gitarist die de meester muzikaal ondersteunt en verrijkt.

Jeroen Stam

Bezoekers van deze voorstelling gaan figuurlijk ‘de boot in‘: de Tekstboekanier neemt je mee op een reis over het water in een denkbeeldige tweemaster die vaart door boerenland, langs havenkant en over de zoute zee. Het schip is rijk beladen met verhalen uit vervlogen tijden en verhalen van nu. Ierse ballades, drank- en strijdliederen worden afgewisseld met liederen uit de Nederlandse traditie, eigen nummers en werk van bijvoorbeeld Boudewijn de Groot en Cornelis Vreeswijk.

Reserveren De Tekstboekanier 19 juli

Inloop vanaf 11:30, er wordt geen entree geheven, een vrijwillige bijdrage voor de instandhouding is welkom.