Ter gelegenheid van het uitkomen van het boek+cd Loeking voor Kloes
volgende week is hieronder alvast een track van de cd te horen en te zien. Frank Kraaijeveld (bijna 60 jaar in de rock and roll !) zingt Mony the phoney. 

Frank Kraaijeveld: zang, Ab Winkel/Saskia Dommisse/ JP van der Meij: backing vocals, alle instrumenten en productie: JP van der Meij.

Boek en CD ‘Loeking voor Kloes’ is een uitgave van de Vrijstaat Roetz, Henk Tijbosch en het Badgastenkerkje Wijk aan Zee. De uitgave is alleen te verkrijgen bij voorintekening. Bestellen bij kloescd@gmail.com. Kosten boek+cd = 15 euro+ 4.95 verzendkosten. De oplage is beperkt. Op het moment van het plaatsen van dit bericht 9 mei 2020 zijn er nog enkele tientallen exemplaren over. De cd verschijnt binnenkort o.a. op Spotify

Mony the Phoney is een single van Dizzy Man’s Band geschreven door Jacques Kloes en Herman Smak en geproduceerd door Richard de Bois. Het nummer was een hit in 1974.

De titel werd/wordt zeer vaak verkeerd gespeld als Money the phoney. Het nummer ging niet over geld. Het gaat over het meisje Mony, waarop de zanger verliefd is, die zo gek als een deur was en tevens groupie bij de DMB.

Originele Mony the Phoney van the Dizzy Man’s Band