WIJK AAN ZEE – Op zondag 14 juni om 12:00 uur is er een echt, ter plekke klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. In stilte luisteren naar heerlijk ontspannende klanken van de Tibetaanse klankschalen. Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is nodig.

Reserveren klankschalenconcert 14 juni

Inloop vanaf 11:30. Het concert duurt ongeveer een uur. Een financiële bijdrage naar draagkracht is welkom voor de instandhouding.
Er zijn matten en kussens aanwezig. Je mag ook je eigen mat meenemen. Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel.

Stoppen, kalmeren, rusten, helen

Het in stilte luisteren naar klankschalen zonder afleiding, zonder uiterlijke activiteit schept een heel gunstige conditie voor het door velen zo geliefde ‘even helemaal niets.’

De verschillende fases die je tijdens een klankmeditatie kunt doorlopen zijn:

1 Stoppen (met druk zijn/ je best doen / commentaar te leveren)
En wanneer je merkt dat je je nog steeds zoals gewoonlijk van de ene gedachte naar de volgende mee laat nemen herken dan die macht der gewoonte vriendelijk op laat het voor wat het is en richt je je op je ademhaling.

2 Kalmeren
Als je een stroom van gedachten waarneemt, er niet over oordeelt en die stroom met mildheid beziet komt er na een aantal minuten een andere energie aan het licht. De onrust neemt af. Je proeft iets van kalmte, als een fris glas water op een hete dag.

3 Rusten
Zodra je enige kalmte voelt kun je jezelf uitnodigen hierin te rusten. Voel je als een blad dat langzaam naar de grond dwarrelt of stel je geest voor als troebel water, dat steeds helderder wordt nu je gedachten als modderdeeltjes langzaam naar de bodem zinken. Zo kun je ook omgaan met emoties die op kunnen komen: voel je een emotie, ga niet mee in het verklaren, het beoordelen, het stimuleren of onderdrukken van de emotie. Het denken over mogelijke oorzaken, strategieën en oplossingen naar aanleiding van een emotie kan zich eindeloos voortzetten zonder je vrede en harmonie te brengen. Bovendien zal je zo niet veel nieuws ontdekken. Voel in plaats daarvan de energie van je emotie in je lijf. Ergens is er een speciale plek die resoneert met die specifieke emotie. Laat je aandacht op deze lichamelijke gewaarwording rusten en wees nieuwsgierig. Wees op en. Neem zonder vooroordelen waar. Wees getuige.

4 Helen
Helen gebeurt wanneer al je indrukken tot rust kunnen komen. Het is een proces dat we niet kunnen afdwingen of sturen. Wel kunnen we voorwaarden scheppen om heling mogelijk te maken. En wat heelt er? Ons innerlijk van hot naar her geren. Onze gestresste geest.

Zink naar je zijn
Adem
Wees aanwezig voor jezelf
Kom thuis
Laat alle zoeken los
Laat alle doen los
Rust