Het boek/cd over Jacques Kloes ‘Loeking voor Kloes’ is uitsluitend te verkrijgen via voorintekening. Wil je een exemplaar reserveren stuur dan een berichtje met je naam en adres naar kloescd@gmail.com Prijs voor boek en+ cd = 19.75 euro.
Voor inwoners van Wijk aan Zee is de prijs 15 euro vanwege de afwezige verzendkosten.

De eerste honderd exemplaren worden genummerd en de namen van de eerste honderd kopers worden in het boekje afgedrukt.

Op dit moment zijn diverse Wijk aan Zeeërs bezig met samenstellen van het boekje en de cd rondom hun  vroegere dorpsgenoot. Er worden mensen geïnterviewd, liedjes van Jacques opnieuw uitgevoerd en opgenomen, muzikale parels van Jacques ontdekt en opgepoetst en er worden portretten van hem geschilderd. Deze zullen worden geëxposeerd in het Badgastenkerkje.

18 februari 2020. Muzikant Ruud Jansen houdt niet van uren pielen en proberen in de studio. In korte tijd neemt hij het nummer ‘Everyday in action’ op. Even later scheurt hij weg op zijn snelle booster.
16 februari 2020: Lucien en Paul spelen in de studio de saxofoons in de nieuwe uitvoering van ‘Everyday in action’ Dit mede door Jacques Kloes geschreven nummer is een parodie op de toen opkomende fitness rage. Het was een top 10 hit in 1976.

Dit alles om uiting te geven aan gevoel voor de in 2015 overleden dorpsgenoot Jacques (Sjaak) Kloes. Behalve dat Jacques een gewone Wijk aan Zeeër was die heel veel hield van het dorp, het strand en het café was hij vanaf jong tot oud ook professioneel zanger en liedjesschrijver.

Highs and lows

Is de titel van een van Jacques’ cd-albums. Zijn carrière kende hoogte- en dieptepunten. Hij kreeg internationaal succes, scoorde met Dizzy Man’s Band een rij grote hits, verdiende geld, betrok een huis aan de sjieke Beverwijkse Vondellaan, kreeg daar visite van wereldsterren als Rod Stewart, kreeg vervolgens te maken met mismanagement en belastingaanslagen, raakte alles weer kwijt, werd later uitbater van een muziekcafé in de Beverwijkse Nieuwstraat waar beginnende bandjes net zo welkom waren om op te treden als beroemde jongens en meiden.

In de maak: schilderij van Jacques Kloes

Blueszanger Kloes Bloes

De cd en het boekje belichten Kloes als blueszanger en samenwerker bij soms merkwaardige uitstapjes. Vrijwel alle muziek die op de cd komt is gemaakt op een IJmonds podium of in een IJmondse studio. Jacques Kloes werd geboren in Heemskerk, woonde in Beverwijk en Wijk aan Zee.

‘Looking for Kloes’ is een woordspeling die Jacques weleens maakte op het podium wanneer hij het nummer Looking for clues van Robert Palmer ging zingen.

De productie is een samenwerking van het platform Roetz, het Badgastenkerkje en Henk Tijbosch.