WIJK AAN ZEE – De in 2015 overleden zanger Jacques Kloes is nog lang niet vergeten. De Wijk aan Zeeër wordt in mei geëerd met een boekje en een cd. De voorbereidingen zijn in volle gang. Looking for Kloes heeft het project als werktitel gekregen. Het gaat om een samenwerking  de Vrijstaat Roetz 
Badgastenkerk Wijk aan Zee en Henk Tijbosch.

Inmiddels dragen allerlei mensen zaken aan, zoals verhalen, beeld en geluid. ,,Hartverwarmend. Je ziet dat Jacques nog lang niet vergeten is”, aldus betrokkene Ab Winkel.

Op het programma van de Badgastenkerk stond voor 10 mei een evenement over Kloes, waarvan de inhoud zich nog ontwikkelde. Contact met Roetz over een eventueel verhaal in Roetz magazine leidde tot het idee van een speciaal boekje. Al snel bleek dat er ook genoeg content te verzamelen was voor verhalen en een volwaardige cd.

Het boekje van tachtig pagina’s biedt inkijkjes in het leven van Jacques Kloes als IJmonder. ,,Het wordt geen chronologisch en compleet verhaal. Hoewel zeker niet de hoofdmoot zal de periode Dizzy Man’s Band natuurlijk wel af en toe aangeroerd worden”, aldus betrokkene Ab Winkel.

Jacques Kloes

De cd belicht Kloes als blueszanger en samenwerker bij soms merkwaardige uitstapjes. Vrijwel alle muziek die op de cd komt is gemaakt op een IJmonds podium of in een IJmondse studio.

Jacques Kloes werd geboren in Heemskerk, woonde in Beverwijk en Wijk aan Zee. Hij scoorde internationale hits met zijn activiteiten als zanger en componist..

Bestellen 

Boekje/cd van Looking for Kloes is alleen via voorintekening te verkrijgen. De eerste honderd exemplaren worden genummerd en de namen van de eerste honderd kopers worden in het boekje afgedrukt.

Reserveren kan via een berichtje met naam en adres naar het email adres: kloescd@gmail.com Voorintekenaars betalen 15 euro plus 4.95 verzendkosten.