Het concert van Linde Nijland en Bert Ridderbos op 21 maart is helaas gecancelled i.v.m. virus. Er wordt gezocht naar een nieuwe datum.

WIJK AAN ZEE – Op zaterdag 21 maart om 20:00 uur is er in het Badgastenkerkje een concert- en filmavond met Linde Nijland (zang, gitaar, songwriter) en Bert Ridderbos (gitaar, banjo, cittern, akkordeon). In het buitenland worden zij aangekondigd als The Dutch folk sensation en dat doet dit bericht nu ook. Het concert begint om 20:00 en na de pauze kijken we naar de film A musical journey over de muzikale reis die zij maakten per landrover van Nederland naar het land Bhutan in de Himalaya.

Inloop vanaf 19:30,toegang, koffie en thee vrij, een vrijwillige financiële bijdrage is welkom en nodig voor de instandhouding van de artiesten en de locatie. Ik doe nu een donatie

Kristalhelder stemgeluid

Een concert van Linde Nijland kenmerkt zich door puurheid en het kristalheldere stemgeluid. Al jong begon Linde met zingen. Zij viel al snel op toen zij samen met Annemarieke Coenders het folkduo Ygdrassil startte. Linde en Annemarieke traden veel op en verschenen op bekende festivals zoals  Lowlands en Noorderslag en deden ook televisie optredens. In hun 15-jarig bestaan maakte Ygdrassil 5 CD’s.

Nadat het duo in 2007 stopte vonden Linde en Bert Ridderbos elkaar in een gouden combinatie. Multi-instrumentalist, chauffeur met groot rijbewijs en geluidstechnicus Ridderbos is een gerenommeerde Groningse muzikant die o.a. furore maakte met de groep Törf. In een recent interview vat Linde samen: “Bert is de beste.”

Per auto vol muziekinstrumenten naar Bhutan

In 2010 maakten Linde en Bert een twee maanden durende muzikale reis naar het koninkrijk Bhutan waarbij zij musiceerden met muzikanten in Servië. Turkije, Iran, Pakistan en waarbij zij optraden bij MTV India.

In Bhutan speelden zij op een concert ter gelegenheid van de kroning van de vijfde koning van Bhutan. Van de reis is een film gemaakt die op DVD verscheen in 2011. Een videoclip/animatie die Sam Chegini maakte voor Linde’s liedje Traveller won diverse prijzen in Canada en de V.S.

Linde’s vertolking van muziek van de Engelse zangeres Sandy Denny wordt in binnen- en buitenland enorm gewaardeerd. Zij treedt ook op met leden van Sandy Denny’s groep  Fairport Convention die begon in 1967 en te boek staat als een van de grondleggers van de folkrock muziek die begin jaren 70 opkwam.