WIJK AAN ZEE – Op zondag 8 december om 12 uur speelt de Groningse troubadour Jan Henk De Groot in het Badgastenkerkje. Jan Henk schrijft zijn eigen liedjes, zingt, speelt gitaar en vertelt mooie verhalen. Het zou heel goed kunnen dat hij ook liedjes zal spelen van zijn splinternieuwe CD De Wolf is trug. 

Inloop vanaf 11:30, een vrijwillige financiële bijdrage naar draagkracht is welkom.
Ik doe nu een donatie

Entertainer, zanger, verhalenverteller

Jan Henks Groningstalige debuutalbum ‘Weerom’ werd in maart 2014 bekroond met de Streektaalprijs van het Dagblad van het Noorden en gaat over gebeurtenissen uit zijn leven in Groningen. 

Vorig jaar deed Jan Henk voor het eerst solo de theaters aan met zijn programma ‘Tachtig Tammo’ en het Dagblad van het Noorden kopte: “ Baldadig, grappig en ontroerend”. “De Groot is een geweldige entertainer, zanger en verhalenverteller die zijn publiek meeneemt op reis door zijn leven en op meerdere niveaus weet te raken”.

Jan Henk de Groot boekte ook successen met De Troebadoers (met Alex Vissering en Edwin Jongedijk). In het najaar van 2018 verscheen hun CD Onbekìnde wegen en gingen de heren voor het vierde seizoen op theatertour.

Jan Henk won o.a. de Grote Prijs van Nederland publieksprijs in 2001.


Recensie nieuwe CD Jan Henk de Groot