WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 22 november om 20:30 uur is er in het Badgastenkerkje een klankschalenconcert. Ook zullen piano, handpan, tempelbel en chimes klinken. In stilte luisteren naar klankschalen is een eenvoudige en prettige manier om diepe rust te ervaren. Veel gehoorde reacties na een concert zijn: “Warme klanken”, “een weldaad”, “thuiskomen” of: “tot volgende week.”

Inloop vanaf 20:00, reserveren niet nodig, duur: ongeveer een uur, een vrijwillige financiële bijdrage naar draagkracht is welkom.

De meeste deelnemers geven er de voorkeur aan om liggend te luisteren want dit is de meest ontspannen houding. Er zijn een aantal matten. Je mag ook zelf een mat en evt. kussen meenemen. Als je om lichamelijke-, of geestelijke reden niet kunt liggen kun je kiezen voor een rieten strandkorf, een fauteuil of stoel.

Aan het begin van het concert is er voor wie wil gelegenheid voor het nemen van een klankbad: staan in een grote klankschaal die rondom in trilling wordt gebracht. Het voelen van de trilling aan je voeten is een uitnodiging om ‘uit je hoofd’ te komen, even te stoppen met plannen, prakkizeren en piekeren en te voelen wat er op dit moment speelt. Welkom in de actualiteit, Welkom in het nu!