WIJK AAN ZEE – Op DONDERDAG 14 november om 20:30 uur is er een klankschaalmeditatie in het Badgastenkerkje. Je mag jezelf toestemming geven om vanavond een uurtje niets te hoeven doen. Er zijn een aantal matten en kussens aanwezig. Je mag ook je eigen mat meebrengen. Wanneer je lichamelijke of geestelijke conditie niet toelaat om te liggen kun je kiezen voor een rieten strandkorf, een stoel of een fauteuil.

Reserveren is niet nodig. Inloop vanaf 20:00. Het concert duurt ongeveer een uur. Een financiële bijdrage naar draagkracht is welkom.

Verzachting van de verharding

Routineus, ‘onvermijdelijk’ alcoholgebruik, voortdurend met je aandacht online zijn, zucht naar extreem gekruide gerechten, hang naar de allerzoetste of -zoutste producten, gewend zijn aan hoge geluidsvolumes, afkeer van- of angst voor stilte, neiging tot dwingen, kunnen wel gezien worden als uitingen van toegenomen ongevoeligheid. De mens kan veel van kinderen leren. Eens was jij een kind en je weet wat dat betekent. Maar je bent het vergeten.

Je kunt weer als een kind naar de wereld gaan kijken. Vanuit de gevoelsdimensie. Iedere dag en overal zijn er mogelijkheden om dat even te doen.

Als je ’s morgens wakker wordt begin dan niet meteen met swipen en denken. Gedurende een paar ogenblikken kun je weer zijn als een kind. Onschuldig, fris. Denk niet aan hoe het straks moet met de file of de trein. Er is nog genoeg tijd voor dat soort onzin. Wacht alleen maar. Luister enkele ogenblikken naar de geluiden om je heen.

Als je ademhaalt voel dan je adem – de ademtocht naar binnen en naar buiten. Voel! Voel je eigen lichaam, heb je het ooit echt gevoeld? Op een liefdevolle manier aangeraakt? De hele beschaving is bang dat iemand zichzelf aanraakt.
Zo is het gegaan. Raak je ogen aan met je handpalmen. Voel de aanraking en je ogen worden onmiddellijk fris en levendig. Als je jezelf niet op een liefdevolle manier kunt aanraken dan stompt je lichaam af.

Deze technieken veranderen je lichaamschemie op een heel andere manier dan het spelen van games en het doorstaan van het t.v. journaal dat doen. En dat veroorzaakt een kettingreactie. Als je die methode enkele maanden doet leef je in een andere wereld, want jij bent veranderd. Als er geen gevoel is, dan is verbeeldingskracht onmachtig, nutteloos. Alleen een gevoelige verbeeldingskracht geeft resultaat.

Vrouw in klankschaal. Rest =rust