WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 29 november om 20:30 is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. Ook zullen piano, didgeridoo, handpan, rainstick en chimes klinken. In stilte luisteren naar klankschalen is een eenvoudige en prettige manier om diepe rust en verbinding te ervaren.

Inloop vanaf 20:00, duur: ongeveer een uur een vrijwillige financiële bijdrage naar draagkracht is welkom.

De man in de klankschaal op de foto is Pieter Koorn die op 21 november Wijk aan Zee binnenreed tijdens zijn fietstocht naar Spanje én weer terug die hij onderneemt als eerbetoon aan zijn vorig jaar overleden echtgenote Janny. Het reisverslag met foto’s van zijn reis van bijna 6.000 km is hier te volgen. Het ga je goed Pieter!

Muziekmedicijn op celniveau

Tijdens het baden in de heerlijk ontspannende geluiden van de Tibetaanse klankschalen kun je je laten meenemen op je eigen meditatieve reis. Een klankbad kalmeert een over-gestimuleerd zenuwstelsel en bevordert welbevinden en harmonie.

Nagenoeg iedere bekende cultuur op de wereld maakt gebruik van klank en geluid voor heling. Baden in het geluid van Tibetaanse klankschalen biedt de mogelijkheid dat de rust die er in je is, juist wanneer die soms moeilijk te vinden is een kans krijgt om op te komen. Het regelmatig ruimte geven aan diepe meditatieve rust kan helpen bij depressie, angst, pijn, fibromyalgie, slapeloosheid, het verwerken van trauma en verdriet. Het kan ook symptomen van Alzheimers, Parkinson en aderverkalking in niet geringe mate doen afnemen. Lees ook het artikel op deze site over het onderzoek van prof. Pierre Capel aan de universiteit van Utrecht of bekijk de TEDx lezing hieronder ‘Sound at a cellular level’ van dr. Lee Bartel, Professor Emeritus aan de universiteit van Toronto.