Johannes Angels heeft het concert moeten afzeggen i.v.m. ziekte. Daarvoor in de plaats zal zondag om 12:00 een handpanconcert plaatsvinden.


WIJK AAN ZEE – Op zondag 6 oktober speelt Johannes Angels om 12:00 in het Badgastenkerkje.
Inloop vanaf 11:30. Toegang vrij. Duur: ruim een uur. De muzikanten en het kerkje geven alles inclusief de koffie en thee gratis weg in overgave en vertrouwen. Met een vrijwillige bijdrage na afloop draag je bij aan de instandhouding.

Johannes Angels

Meditatief concert Johannes Angels

Johannes:  gitaar
Komalta:  tanpura
Yashodhara: zang,  srutibox, tanpura

Het concert bestaat uit: Eigen gitaar composities en improvisaties van Johannes, die geïnspireerd raakte in een ashram in India en daar prachtige klankvormen vond. Zijn spel wordt begeleid door de Tanpura van Komalta en vrije zanglijnen van Yashodhara.

In een van Johannes’ composities wordt hij begeleid door 2 tanpura’s; een mannelijke en een vrouwelijke, wat heel bijzonder ruimtelijke klank trillingen geeft. De zang van Yashodhara is geinspireerd op eenwenoude rags uit de Dhrupad traditie.

Het zijn tempelliederen, die de olifantengod Ganesha, de liefdesgod Krishna en de Godin van wijsheid en zang Saraswatti aanroepen. Begeleid door tanpura, srutibox en gitaar. 

“Dit concert wordt gespeeld in het rijk van ruimte en stilte. Als je je na afloop rustig en onbegrensd vol liefde voelt, dan ben je aangeraakt door de Angels.”

De Angels zijn in het proces van een cd te maken: ‘On Wings of Wonder’.

Wil je hierover geïnformeerd worden, stuur dan een email naar Jluttik@yahoo.nl

Ook vind je informatie over de komende concerten en cd’s op de website www.zingeninovergave.nl onder kopje ‘Johannes Angels’. 

De tanpura is het oudste instrument in de Indiase klassieke muziek.