WIJK AAN ZEE – Op zondag 1 september om 15:30 speelt Ralph Rousseau de allerlaatste try-out/ voorpremière van de voorstelling Talent voor Toeval in het Badgastenkerkje. Website Ralph Rousseau Om 15.25 gaat de deur van de kerk open en wordt voorgesteld om dan in stilte naar binnen te gaan waar Ralph op dat moment al aan het musiceren is.
Voor die tijd kan een korte wandeling (200 meter vice versa) gemaakt worden in het Gaasterbos direct achter het Badgastenkerkje. Met een klim naar het uitzichtpunt met uitzicht op Wijk aan Zee, de duinen, de Tatasteel fabrieken, de zee en de pieren van het Noordzeekanaal.

Toegang vrij. De artiest en het kerkje geven alles inclusief de koffie en thee gratis weg in overgave en vertrouwen. Met een vrijwillige bijdrage na afloop draag je bij aan de instandhouding.

Ralph Rousseau

Deze voorstelling is na 38 leerzame try-outs uit haar aanloopfase gekomen en is nu rijp voor de kleine en middelgrote theaters in Nederland en België. Rousseau als unieke gastheer, die live musiceert met de Viola da Gamba en uitgebreid en ontspannen vertelt over de wonderlijke toevalligheden die zijn leven hebben gemaakt tot wat het nu is.

Talent voor toeval is een toeval.  Het toeval is het thema van deze enerverende theatervoorstelling waarvan humor, muziek, verwondering en levenslust de bouwstenen zijn. Een unieke vorm van theater die tot nu toe niet bestond.

Ralph Rousseau is één van de meest gerenommeerde viola da gamba spelers van dit moment. De Viola Da Gamba is de moeder aller snaarinstrumenten.

Rousseau speelde in het Koninklijk Concertgebouw Orkest en in binnen en buitenland, won een Edison en speelt bij de belangrijkste uitvoeringen van Matheus Passion in ons land. Hij is in drie studierichtingen, o.a. natuurkunde, cum laude afgestudeerd, is een vooraanstaand wetenschapper en is als Lector verbonden aan de Universiteit van Utrecht.

Talent voor toeval met de kanttekening dat wij allen leven door het toeval dat onze ouders bijeenbracht.

Over de voorstelling:

…een verademing… volstrekt onorthodox… (HP/De Tijd)

Een krachtig pleidooi voor Tobias Hume (Volkskrant)

Zijn cv leest als een schelmenroman. (NRC)

Puur, veelzijdig en totaal eigenwijs.  (Justus van Oel)

De gambist als verhalenverteller. De schoonheid is magnetisch. (NRC)

Het toeval en de viola da gamba vormen samen de rode draad van deze voorstelling waarin je je lachspieren trimt en je geest slijpt.