WIJK AAN ZEE – Op VRIJdag 23 augustus om 20:30 is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. In stilte luisteren naar de klank van de zingende schalen is een eenvoudige en aangename manier om diepe ontspanning en verbinding te voelen. Het risico nemen om je hart te openen. Een manier om te aanvaarden en te vieren wat wij zijn , niet wat we zouden moeten zijn. “Een weldaad” zeggen deelnemers vaak na een concert.

Inloop vanaf 20:00, duur: ongeveer een uur, toegang vrij, met een vrijwillige bijdrage na afloop draag je bij aan de instandhouding.

Je bent van harte welkom bij een of meer klankschaalconcerten in het Badgastenkerkje

“The more a person knows of himself, the more he will hesitate to define his nature and to assert what he must necessarily feel, and the more he will be astounded at his capacity to feel in unsuspected and unpredictable ways. Still more will this be so if he learns to explore, or feel deeply into, his negative states of feeling – his loneliness, sorrow, grief, depression, or fear – without trying to escape from them.”

Klankschaalconcert in het Badgastenkerkje


Heb je je weleens afgevraagd waarom veel mensen doen aan yoga, meditatie, mindfullness en allerlei bewustwordingsprogramma’s? In een dorpje als Wijk aan Zee zijn er maar liefst vier of vijf locaties waar je een yoga-cusus kunt doen. Alles in de wereld is polair van aard. Hoog en laag, wit en zwart, droog en nat en wanneer zaken uit balans raken ‘streeft’ de natuur naar herstel van het verstoorde evenwicht. In een tijd waarin het normaal is geworden om beter te voor je telefoon te zorgen dan voor je lichaam en geest is het in dit licht misschien niet zo vreemd dat gelijktijdig de belangstelling voor meditatie en mindfullness toeneemt.

Het rationele denken wordt vaak hoofdzakelijk gezien als mogelijkheid om oplossingen voor problemen te bedenken. Daarbij wordt vaak vergeten dat rationeel denken ook de nummer 1 probleemveroorzaker en probleem versterker is. Het rationele denken is de veroorzaker van onze pogingen de wereld beter te maken door middel van strijd, gif, oorlog en dwang, met alle gevolgen van dien. De grootste prestatie van het verstand is dat het zijn eigen beperking kan zien. (klank)meditatie is een manier om te ervaren dat er meer is. Meer dan de cultus van het zelf. Meer dan beredeneren, beschrijven, berekenen, becommentariëren.