WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 27 september om 20:30 speelt Ben Bedford (USA) in het Badgastenkerkje.
“Een aanrader voor liefhebbers van mooie melancholieke luisterliedjes met prachtige filosofische teksten” (Herman Veenhof – Nederlands Dagblad)

Toegang vrij. Na het concert vrijwillige bijdrage voor instandhouding van de muziek en de locatie welkom.

De uit Springfield, Illinois afkomstige singer-songwriter Ben Bedford schetst in zijn songs intrigerende beelden van zijn Amerikaanse medebewoners, hun overwinningen en hun strijd. Spannend, eerlijk maar nooit sentimenteel. Bedford richt zich in zijn muzikale portretten direct tot de luisteraar en in een paar regels maakt hij hem of haar de essentie van de persoon in de song duidelijk.

Als song-writer past Ben Bedford in de traditie van helden als Bill Morrisey en Woody Guthrie. Een stijl waarin individuen optreden in een typisch Amerikaans decor. Bedford is echte zoon van het Amerikaanse Heartland die tekstueel met een ‘oude ziel’ vaak diep in de klassieke Amerikaanse literatuur inspiratie zoekt.

De invloedrijke radioman Rich Warren plaatste Ben Bedford op zijn lijst van de “50 belangrijkste Folk singer-songwriters van de afgelopen 50 years”. Een lijst waarop Ben de eer deelt met iconen als Bob Dylan, Townes Van Zandt, Anais Mitchell en John Prine.