WIJK AAN ZEE – Op zondag 26 mei om 12 uur concerteert ‘Studio Cantilena’ (dwarsfluit, piano, zang) in het Badgastenkerkje. Het trio musiceert vanaf 1991, altijd akoestisch, in huiskamers, verzorgingscentra, bij feesten, uitvaarten, in kerken en theatertjes. Net zo divers als de gelegenheden waar Studio Cantilena speelt is hun repertoire: romantische opera-aria’s, moderne musical, klassieke liederen, popsongs en filmmuziek.

Studio Cantilena

De combinatie dwarsfluit- piano is hun handelsmerk. En de dwarsfluit krijgt ook de gelegenheid zich solistisch te laten horen met begeleiding van de piano in bv. sonates van Hummel, Poulenc en Martinu, en muziek van Popp, Fauré, Chaminade e.a.

Adriaan Kok is de lichte bariton, geschoolde amateur, maar zeer ervaren en door de wol geverfd. Zijn gevoelige stem bracht hem regelmatig in de finale van het Ouderen Song Festival.

Frank Bakker studeerde dwarsfluit in Alkmaar en behaalde aan het conservatorium van Amsterdam het diploma Uitvoerend Musicus. Sindsdien doceert hij de vaardigheden op zijn instrument door heel Noord-Holland en speelt hij in diverse ensembles.

Ton van Steen studeerde Nederlands, was leraar op een middelbare school (mensen uit Beverwijk zullen hem misschien herkennen), regisseerde 20 jaar amateurtoneel en studeerde daarnaast privé piano op conservatoriumniveau. Hij leidde een tijd lang het Noord- Hollands Opera- , Operette- en Musicalkoor NOOM. Bij de concerten van Studio Cantilena neemt hij de presentatie en toelichting voor zijn rekening.

Toegang vrij.
Na het concert vrijwillige bijdrage welkom voor de instandhouding van het Badgastenkerkje.
Inloop vanaf 11.30