WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 10 mei om 20:30 is er in het Badgastenkerkje een meditatief concert met Jan-Paul. Het kalmerende karakter en de kleurrijke klank maken het luisteren naar de handpan een aangename, ontspannende aangelegenheid. Op adem komen, proeven, dromen, thuiskomen. Na een concert beschrijven deelnemers vaak dat zij even ‘ergens anders’ waren, op een plek waar het heerlijk stil is en ruim. Waar je tegelijk kalm bent en alert van wat er met je gebeurt en waar je verbinding ervaart. Je hebt geen bijzonder talent nodig om te kunnen genieten van een klankreis of muziekmeditatie. Je hoeft niets bijzonders te doen dan even je telefoon uitzetten, stil te zijn en te luisteren. Het concert duurt ongeveer 40 minuten.

Inloop vanaf 20:00. De toegang is vrij. Na afloop kun je zelf bepalen of je financieel wilt bijdragen aan de instandhouding van muziek en kerkje.

“Bij slechts een klein deel van wat wij doen speelt ons bewustzijn een rol” zegt Hoogleraar psychologie Ap Dijksterhuis in zijn boek ‘Het slimme onbewuste’.  Aan de hand van vele onderzoeken en praktijkvoorbeelden laat Dijksterhuis zien dat het onbewuste veel groter is en veel meer (tegelijk) doet dan het bewuste.  Het bewuste verstand is het werkgeheugen, terwijl talloze onbewuste processen lopen op de harde schijf. Op de voorkant van Dijksterhuis’ boek prijkt veelzeggend een ijsberg.

Het kan veel rust geven om te ervaren dat het gedeelte onder de oppervlakte ons draagt en verbindt.

Artikelen op deze website over handpan- en klankschaalmeditatie
Mediteren met klankschalen

Klankschalen, bewust zijn en onbewust zijn

Klankschalen, het denken en de werkelijkheid

Wat is meditatie?