WIJK AAN ZEE- Op zondag 9 december om 12 uur is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. Het concert wordt ingeleid met handpanspel. Andere instrumenten die zullen klinken zijn een oertrom die gemaakt is door Ronald Droog uit Beverwijk, rainstick, stem, gongs en natuurlijk diverse klankschalen.
Ook is er weer gelegenheid om een klankbad te ervaren: staan in een grote klankschaal die rondom in trilling wordt gebracht. Er zijn diverse soorten stoelen aanwezig. Neem zelf een matje en evt kussentje mee als je liggend wilt luisteren. Hoewel ze in vorm en grootte verschillen heeft een Oosterse klankschaal veel overeenkomst met de Hollandse kerkklok. Allebei zijn ze rond en van metaal en beiden kunnen aan het trillen worden gebracht. Allebei klinken ze bij speciale gelegenheden en ceremoniën. Een klankschalenconcert is voor deelnemers een speciale gelegenheid. Een moment van diepe ontspanning, het gebabbel in het hoofd mag verstillen. Dit geeft ruimte en rust die door deelnemers als weldadig wordt omschreven.

Inloop vanaf 11:30. De toegang is vrij, na afloop wordt een vrijwillige financiële bijdrage gevraagd voor de instandhouding van de concerten.

Baby in klankschaal ♥