Op zondag 15 april is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje met Marouscha Zandstra en Jan-Paul van der Meij. Het luisteren naar de schalen kan gebruikt worden als middel om rust, en zelfacceptatie te bevorderen. De bel wordt in heel veel Aziatische huishoudens ingezet om de geest te kalmeren, in je lichaam thuis te komen en voor jezelf te zorgen. Dat gaat ook heel goed in Wijk aan Zee.

Trilling, verstilling

De werking van geluid op de natuur wordt steeds meer meetbaar en inzichtelijk. Talloze experimenten hebben duidelijk gemaakt dat planten, dieren en mensen op geluid reageren. En via de fotografie van waterkristallen is zichtbaar geworden dat water ook reageert op klank. Stop met praten. Hou eventjes op met denken. Kom terug bij je adem. En luister. Wie leert luisteren naar zichzelf kan luisteren naar een ander.

“Iemand die alsmaar aan het denken is heeft niets anders om over te denken dan  gedachten. Dus hij verliest contact met de werkelijkheid en leeft in een wereld van illussies.”  A. Watts.

Vóór het concert wordt de mogelijkheid geboden om een klankbad te ervaren. Met je voeten in een grote klankschaal. Stoelen zijn aanwezig. Liggend luisteren bevordert de beleving. Neem een matje en evt. kussentje mee als je tijdens het concert wilt liggen.
Zeker zijn van een plek? Meld je dan aan via het formuliertje hieronder.

Programma zondag 15 april

11:45 Inloop
12:00 Klankbad
12:20  Klankschalenconcert
13:00  (+/-) Koffie, thee en ontmoeting

Deelname: vrijwillige bijdrage voor de kosten, het behoud van de kerk en de intensiteit die we geven.

Plaats reserveren voor klankschalenconcert 15 april