Het voorlees/muziek evenementje van afgelopen zondag  is positief ontvangen. Het vraagt om een vervolg. We gaan samen kijken of we het nog meer kunnen ontwikkelen.
‘Koffie, taart, Wijk aan Zeese verhalen die worden voorgelezen, akoestische muziek, luisterende oren, lachende monden en soms tranende oogjes. Er werd voorgelezen uit gepubliceerde boeken, dichtbundels krantencolumns, het maandblad van de Eloy parochie, een eigen beheer gestencilde publicatie van een oma uit de jaren 80, en uit het Plan Mer 2017 voor Wijk aan Zee.
Alle aanwezigen bedankt voor jullie komst naar de studio!’ (Jan-Paul van der Meij)

“Mooi begin van de middag met nog mooier initiatief van JP, Ab en Saskia … *luisteren* naar elkaar. Verhalen vertellen en horen, bekenden en onbekenden, mooie klanken … samen gemaakt. Doe ik heeeel graag aan mee. Wat een mooi thema is dat, dat steeds terugkeert deze dagen … luisteren.” (Jeff via Facebook)

Verslag Roetz-tv

Experimenteel cultureel evenement

Een experimenteel cultureel evenement. Zo zou je de bijeenkomst van afgelopen zondag in de badgastenkerk aan de Julianaweg kunnen noemen. Ongeveer veertig mensen kwamen bijeen om er te luisteren naar verhalen, die in de loop der jaren geschreven werden door inwoners van Wijk aan Zee. De verhalen werden afgewisseld met muziek.

Voorafgaand aan het voorleesprogramma werd eerst door de deelnemers een stuk gewandeld. De bestemming van de tocht was de bunker in het duingebied achter de Julianaweg. Deze bunker werd onlangs door een groep vrijwilligers gerestaureerd en maakt nu deel uit van de wandelroute ‘Rondje Wijk aan Zee’. Voor deze speciale gelegenheid ging het slot van de deur en konden de bezoekers zien hoe de bunker er van binnen uitziet. In de verschillende ruimten staan enkele meubelen en een aantal gebruiksvoorwerpen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Op de muren zijn teksten te lezen en werden door de gebruikers van de bunker destijds tekeningen aangebracht. Na de wandeling werd in de badgastenkerk gemusiceerd door verschillende deelnemers. Verhalen, uit het leven gegrepen, werden afgewisseld met bespelingen van diverse instrumenten. De verhalen waren afkomstig uit diverse publicaties door de jaren heen. Van boekje tot krantencolumn, zelfs een mapje met wat gestencilde bladen was erbij. Niemand kreeg vooraf te horen wie de auteurs van de verhalen waren, pas na afloop werd een lijst ter inzage gelegd waarin iedereen kon bekijken wie de bedenkers van de verhalen waren geweest. Het leverde een uniek samenzijn op, dat volgens de aanwezige bezoekers zeker voor herhaling vatbaar is.

(Weekblad Heemskerkse courant  De Beverwijker)

Geplaatst door Ronald van Tunen op zondag 10 september 2017