WIJK AAN ZEE – Inwoners en ook enkele uitwoners van het zeedorp duiken in de muziek van de klassieke tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? Mensen die normaal pop, rock of jazz zingen of in een zangkoor of alleen maar onder de douche brengen liedjes weer tot leven uit de tv-serie die in 2004 ook als musical in de theaters is uitgevoerd. De titel van het project, de zin over toeval komt uit één van de ruim 120 liedjes die Harry Geelen en Joop Stokkermans schreven voor het programma waar van 1972 – 1976 miljoenen mensen naar keken.

In de geluidstudio in het Badgastenkerkje worden momenteel een aantal Hamelen liedjes opgenomen. Hieronder een fragmentje van onze uitvoering van het lied Weet u ook de weg naar Morpuys. De foto met laaghangende mist is van Ronald van Tunen.

De nieuwe uitvoeringen worden gepresenteerd in het Badgastenkerkje op een nog te bepalen datum naar verwachting in december of januari. Ze komen daarna ook digitaal beschikbaar.

De oorstrelende rattenvanger van Hamelen

Nadat de rattenvanger alle ratten uit de stad Hamelen verjaagd heeft betaalt de gemeente hem niet het afgesproken bedrag. De rattenvanger lokt daarop de kinderen van de stad plus een paar volwassenen mee de stad uit. Hier stopt het sprookje van de gebroeders Grimm en begint Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen meneer: de rattenvanger transporteert de groep op ‘n bijna quantum-fysische manier naar het binnenste van een berg.

Zo zijn ze opeens terechtgekomen in een wereld waar nog geen mens is geweest. Een wereld vol vreemde wezens waar ze mythische avonturen beleven, heel veel liedjes zingen en ondertussen steeds op zoek zijn naar de weg terug richting de normale wereld. ‘Niemand houdt het toeval tegen’ is een muzikale uiting die over niets gaat; hooguit per ongeluk over alles.

Joop Stokkermans en Harrie Geelen

Meer gezang uit Wijk aan Zee:

Óók (geen) toeval:

Hits: 62