Op zondag 7 juni wordt het nieuwe boek  Niet je moerstaal, anderstaligen in Nederland van Mariska Reijmerink  gepresenteerd in het Badgastenkerkje. Tijdens de presentatie leest Mariska uit het boek voor en zingt zij de liedjes die in het boek genoemd worden. En natuurlijk is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.

Beperkt aantal stoelen, ruime opstelling, reserveren is nodig. Er wordt geen entree geheven of geld gevraagd voor de faciliteiten. Met een vrijwillige bijdrage na afloop help je mee aan de instandhouding van de evenementen in het kerkje.

Programma

12:00 eerste presentatie= volgeboekt. Daarom is er een tweede presentatie om 13:30 en een derde om 15:00. Reserveren is nodig:

Reserveren ‘Niet je moerstaal..’13:30

Reserveren ‘Niet je moerstaal..’ 15:00


Ruim 2 miljoen inwoners van Nederland zijn elders op de wereld geboren. Voor veel van deze mensen is Nederlands niet hun moedertaal (moerstaal), ze zijn “anderstalig”. Hoe is het om anderstalig te zijn en omringd te worden door moedertaalsprekers? Tegen welke problemen loop je aan? Heeft anderstaligheid voordelen? Hoeveel impact heeft het op je leven.

Mariska Reijmerink

Taaldocent en zangeres Mariska Reijmerink is haar hele leven al gefascineerd door taal. “Taal is immers een wezenlijk onderdeel van je identiteit.”

In dit boek vraagt Mariska Reijmerink aan anderstaligen uit haar eigen omgeving hoe het is om in Nederland te wonen. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië vertellen hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed.

Taal leren met muziek

Het boek levert een brede kijk op Nederland, zijn inwoners en op het leren van de Nederlandse taal. Bovendien  geeft het antwoord op de vraag of muziek helpt bij het leren van een taal. Mariska: “Het moeilijkste voor anderstaligen is toch wel dat ze Nederlands moeten leren met als instructietaal Nederlands! Dat is voor velen echt te ingewikkeld. Probeer je maar eens voor te stellen dat je Chinees moet leren van een docent die alleen maar Chinees spreekt en dat al je lesmateriaal in het Chinees is. Daarom ben ik met Afief, mijn Syrische taalstudent die in 2015 op mijn pad kwam, filmpjes gaan maken die gebruikt kunnen worden als lesmateriaal voor taalcoaches met cursisten uit Syrië en andere Arabische landen. De filmpjes staan 

Het boek bestellen

Het boek Niet je moerstaal, anderstaligen in Nederland is bij iedere boekhandel te bestellen en ook bij : https://www.uitgeverijdegraaff.nl/boeken-van-uitgeverij-de-graaff/mens-maatschappij/niet-je-moerstaal

Mariska Reijmerink’s podcast

Hieronder Mariska’s podcast met gast Kirsten van den Hul: publiciste, columniste (Trouw) en Tweede Kamerlid voor de PvdA. De dames spreken over het nieuwe boek Niet je moerstaal, anderstaligen in Nederland.

Leer zingend Nederlands met Mariska en Afief

Spreek Nederlands met me podcast BNR

https://www.bnr.nl/podcast/woordwaarde/10411062/11-spreek-nederlands-met-me

Hits: 172