De presentatie op 5 april is gecanceld en staat nu gepland op 7 juni.

Op zondag 7 juni om 12:00 wordt het nieuwe boek 
Niet je moerstaal, anderstaligen in Nederland van Mariska Reijmerink  gepresenteerd in het Badgastenkerkje. Inloop vanaf 11:30. Toegang vrij. Met een donatie naar draagkracht help je mee aan de instandhouding van de evenementen in het kerkje.

Ruim 2 miljoen inwoners van Nederland zijn elders op de wereld geboren. Voor veel van deze mensen is Nederlands niet hun moedertaal (moerstaal), ze zijn “anderstalig”. Hoe is het om anderstalig te zijn en omringd te worden door moedertaalsprekers? Tegen welke problemen loop je aan? Heeft anderstaligheid voordelen? Hoeveel impact heeft het op je leven.

Mariska Reijmerink

Taaldocent en zangeres Mariska Reijmerink is haar hele leven al gefascineerd door taal. “Taal is immers een wezenlijk onderdeel van je identiteit.”

In dit boek vraagt Mariska Reijmerink aan anderstaligen uit haar eigen omgeving hoe het is om in Nederland te wonen. Mensen uit Engeland, de VS, Estland, Israël, Ethiopië, Duitsland, België, Saudi-Arabië, Iran, Marokko en Syrië vertellen hun levensverhaal en hoe het anderstalig-zijn hun leven heeft beïnvloed.

Taal leren met muziek

Het levert een brede en boeiende kijk op Nederland en zijn inwoners op. En op het leren van Nederlands in het bijzonder en het leren van een taal in het algemeen. Bovendien  geeft het antwoord op de vraag of muziek helpt bij het leren van een taal.

Tijdens de presentatie leest Mariska uit het boek voor en zingt zij de liedjes die in het boek genoemd worden. En natuurlijk is er gelegenheid om het boek te kopen en te laten signeren.