WIJK AAN ZEE – Op ZATERDAG 25 januari zingt het Wijk aan Zees Mannenkoor in het Badgastenkerkje. WazManK is het ‘genderneutraal-gemengd-mannenkoor uit Wijk aan Zee’. Het koor is bezig aan het zevende jaar. De avond wordt geopend door muziekgroep Het Dorp. De blaaskapel die ontstond na het einde van muziekvereniging Arion (1899-2014) Wazmank en Het Dorp repeteren in dezelfde oefen-locatie en zijn qua organisatorische grondslag ook aan elkaar verwant.

Inloop vanaf 20:00 aanvang 20:30 uur. Toegang vrij, reserveren niet nodig. Koffie en thee vrij. Vrijwillige financiële bijdrage voor de instandhouding is welkom.

Het koor is inmiddels verweven in de Wijk aan Zeese gemeenschap. Het draagt actief bij aan een wederopstanding van een zangcultuur waarin veel plek is voor liedjes uit en over het dorp. WazManK is in de eerste bestaansjaren vaak aanwezig bij vrolijke en serieuze momenten in het dorp, maar ook regelmatig daarbuiten.

Onder leiding van Ab Winkel en Rob van der Klooster, verzorgden zij de muziek bij de voorlaatste dodenherdenking. WazMank wordt gevormd door mannen van wie de meesten pas op oudere leeftijd zijn gaan zingen en hier ook geen ervaring mee hadden. Een belangrijk deel van het concert is ingeruimd voor bijdragen van solisten uit het koor.

WazManK zong ook bij hetafscheid van burgemeester Van Leeuwen, huldigingen van wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en de muzikale steunbetuiging van de door vergunningsperikelen geplaagde viskraam van Wijk aan Zee.

WazManK heeft nog steeds plaats voor mannen die willen meezingen.