‘Troostend Licht’ 11 februari

Foto-expositie en -veiling van de foto’s van Saskia Dommisse en Ronald van Tunen
Zondag 11 februari
11.30
Badgastenkerkje, Wijk aan Zee

Fotoexpositie van Ronald van Tunen en Saskia Dommisse, met muzikale introductie door Waz3 en veiling van de foto’s.

Onafhankelijk van elkaar zochten Ronald en Saskia een weg naar het licht tijdens hun wandelingen in de natuur en deden daar verslag van op Facebook. Niet wetende van elkaar hoeveel hun wandelingen op elkaar leken, plaatsten ze bijna elke dag een foto van hun tocht. De foto’s bleven niet onopgemerkt en het viel Ab Winkel op dat de foto’s hetzelfde thema hadden: troostend licht. Ronald maakte vooral foto’s in de ochtend en Saskia in de middag. Het idee voor een gezamenlijke expositie was geboren. De foto’s zijn gemaakt met telefoons, zonder professionele camera’s.

Ronald:
“In een moeilijke periode is om je heen kijken een mooie afleiding. Het zit hem in gewone, kleine en soms grote dingen. De wereld is mooi als je het kan zien. Dat is mij gelukt, tussen alle moeilijke dingen door. Geniet van het troostende licht, ook al is het soms (letterlijk) bijna niet te zien. Achter de donkerste wolken schijnt steeds de zon!”

Saskia:
“Om me heen kijken met aandacht bracht me rust in zware tijden. De schoonheid van de natuur, een ander perspectief, het felle licht en ook het donker. In het licht kijken verblindt je, terwijl je in het donker dingen ziet die het daglicht niet laat zien. Het kleine en het grote en alles ertussenin. Wetende dat alles met elkaar verbonden is. Vertrouwen in een nieuw begin.”

Ronald en Saskia hebben een selectie gemaakt van hun foto’s en deze zijn 11 februari te zien en ook meteen te koop. Aanvang 11:30 uur met een speciaal voor vandaag geschreven lied van Waz3.